وقت نیوز - مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با تاکید بر اهمیت معرفی سجام ( سامانه جامع اطلاعات مردمی ) گفت : این سامانه یک امر به معروف و نهی از منکر مجازی است که رویکردهای نظارت مردم بر مردم و مردم بر مسوولان را دنبال می کند.
به گزارش وقت نیوز ،علی اصغر رفاهی امروز دوشنبه در همایش آموزشی سامانه سجام ( دیدبان پیشگیری) در تبریز براستفاده از ظرفیت های مردمی در پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی تاکید کرد.
وی ، وجود 80 هزار هیات مذهبی، 91 هزار مسجد، 20 هزار تشکل مردم نهاد و 180 هزار انجمن اولیا و مربیان در مدارس را از جمله پتانسیل های مهم و تعیین کننده برای بهره مندی از ظرفیت های مردمی برای کاهش آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی بیان کرد و گفت : متاسفانه تاکنون از این ظرفیت وسیع به خوبی بهره برداری نشده است.
وی گفت : اجرای سجام بهترین بستر برای تحقق نظارت غیر متمرکز در کشور است .
وی ادامه داد : در اجرای این سامانه قرار است افزون بر یک میلیون 500 هزار نفر در کشور به عنوان دیدبان پیشگیری فعالیت کنندکه ازاین رقم بیش از 70 هزار آن در آذربایجان شرقی فعال خواهند بود.
به گفته مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با تاکید بر خروجی این سامانه اعلام کرد:برای تحقق اهداف این سامانه یک هزار و 600 برنامه در حوزه آسیب های اجتماعی و مبارزه با مفاسد اداری و بانکی تدوین شده است .
وی گفته است هم اکنون تعداد 60 هزار دیده بان پیشگیری از وقوع جرم با سامانه سجام (سیستم جامع اطلاعات مردمی ) همکاری دارند.رفاهی، کاهش آمارهای مربوط به ناهنجاری هایی چون طلاق، اختلافات خانوادگی، اعتیاد، تصادفات جاده ای، اختلاس و تبانی های اداری، حوادث کارگری و فسادهای مالی و اداری را از دستاوردهای سامانه سجامتوصیف کرد.
وی با اشاره به اهمیت سامانه سجام برای قوه قضاییه و مشارکت مردمی گفت : مبارزه با ناهنجاری های اجتماعی بدون بهره مندی و استفاده از ظرفیت های مردمی ممکن نیست و باید تلاش شود تا این سامانه روز به روز گسترده تر شود.
مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تصریح کرد : سامانه سجام با مشارکت مردم به دنیال احیای حقوق عامه، دفاع از منابع طبیعی، جلوگیری از تغییر کاربری ها، حراست از بیت المال، حفظ ثروت های عمومی و حل و فصل مشکلات مربوط به بهداشت عمومی است.
وی اظهار کرد : با اجرای این سامانه و کمک مردم می توان از ورود پرونده های متعدد به سیستم قضایی و از تخلفات مالی در نظام اداری جلوگیری کرد.
رفاهی گفت : در نبود نظارت عمومی و دستگاه های مسوول تخلفاتی آشکار از جمله تغیر کاربری ها ، تصرف اراضی دولتی و نواقضات جاده ی ادامه می یابد و مشکلاتی را برای مردم و جامعه به وجود می اورد.
وی اعلام کرد : اگر نظارت های مردمی در قالب سامانه سجام به صورت نهادینه صورت بگیرد ما شاهد سالانه مرگ 17 هزار نفر در جاده های کشور نمی شویم .
مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه درباره وظایف قوه قضاییه تلاش برای احیای حقوق عامه، مطالبه گری و اقدام برای پیشگیری از وقوع جرم را از جمله وظایف و ماموریت های ویژه قوه قضاییه توصیف کرد.
وی افزود: اما طبق برآوردهای انجام شده، تنها دو پنجم وظایف این قوه در قالب تعقیب و رسیدگی به پرونده ها مربوط است.رفاهی از دادستان های مراکز استان ها خواست در کنار اهتمام به تعقیب و رسیدگی به پرونده ها به مباحث مربوط به پیشگیری از وقوع جرم بها دهند.همایش یک روزه سالانه سامانه جامع اطلاعات مردمی (سجام ) با شرکت 700 نفر از از دیده بانان پیشگیری از جرم شهرهای مختلف آذربایجان شرقی در سالن اجتماعات دادگستری استان برگزار شد.
سامانه جامع اطلاعات مردمی(سجام)، به منظور حفاظت جامعه از هرگونه آلودگي، جرم و جنايت، 18 دی 96 در آذربایجان شرقی راه اندازی شده است .در این سامانه افراد پس از آموزش و ساماندهی، در صورت مشاهده اقداماتی که منجر به وقوع جرم (جرائم عمومی) می شود، آن را به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گزارش دهند.سازمانهای مردم نهاد هم میتوانند برابر ماده ۶۶ آئین دادرسی کیفری، اعلام جرم کرده و پیگیر جرائم عمومی همانند جرائم علیه محیط زیست، علیه کودکان، علیه سالمندان، زمین خواری، تصرفات غیرمجاز، نواقص جاده ای شوند.
586