صفحه نخست / تماس با ما
17 دی 1404
صفحه نخست سیاست اقتصاد فرهنگ جامعه بین الملل ورزش دانش وعده ها آرشیو
RSS
  • حکومت مسئول رفاه مردم است
  • اعتراضات و یادآوری تکالیف قانونی مسوولان
  • تاکید رئیس‌جمهور بر مبارزه با قاچاق سوخت از سرمنشأهای اصلی
  • عراقچی: صلح با زورِ ترامپ، همان قانون جنگل است
  • هوای ارومیه در وضعیت ناسالم؛ شاخص کیفیت به ۱۶۲ رسید
  • ترامپ غلط کرد؛ ایران همیشه سرزمین رستم است
  • شناسایی سایت فسیلی جدید در مراغه
  • نشست دریاچه ارومیه در تبریز / از عدم حضور سرمست تا نقد رحمانی
*
کد خبر: 1025798 تاریخ انتشار: 1399/04/10 10:16
چاپ خبر
ارسال
جوانپور :
دیپلماسی علمی در دستور کار دانشگاه آزاد آذربایجان شرقی

وقت نیوز - رییس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی اعلام کرد : با توجه به ظرفیت های محلی و مزیت های همسایگی با کشورهای حوزه قفقاز و آسیای میانه برنامه دیپلماسی علمی در این دانشگاه با اولویت در دستور کار قرار گرفته است.

عزیز جوانپور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار وقت نیوز گفت : این اقدام در راستای اجرای بخشنامه اخیر ریاست دانشگاه آزاد اسلامی  صورت گرفته است .

محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی خرداد سال جاری در بخشنامه‌ای «آیین‌نامه دیپلماسی علمی دانشگاه آزاد اسلامی» را به معاونان، رؤسای مراکز و مدیران کل سازمان مرکزی و رؤسای استان‌ها، واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرد.

وی بیان کرد : به دنبال واگذاری طرح پایش چرم و کفش به این واحد فرصت های مطالعاتی جدیدی در این صنعت به وجود آمده و قرار است برای تبادل علمی و مهارتی  دانشجو و استاد به کشورهای ترکیه و ایتالیا اعزام شوند.

جوانپور موضوع اصلی دیپلماسی علمی را استفاده از ظرفیت‌های علم برای تحقق اهداف سیاست خارجی توصیف کرد و افزود : علم و فناوری به‌عنوان یکی از عرصه‌ های دیپلماسی، فضای مناسبی را برای گفت و گو میان دولت‌ها فراهم می‌کنند.

وی ادامه داد : جذابیت‌ های فراوانی درعلم وجود دارد که سبب می‌شود، دیپلماسی به دنبال به خدمت گرفتن آن باشد، ازجمله این جذابیت‌ها می‌توان به قدرت‌زایی و ثروت‌زایی، هسته اصلی توسعه بودن، قابلیت تجزیه‌پذیری به لایه‌های مختلف و ورود به همه ابعاد زندگی انسان اشاره کرد.

جوانپور افزود : وجود چنین ظرفیتی موجب ایجاد عرصه جدیدی به نام «دیپلماسی علمی» شده است.

به گفته رییس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی توسعه و تقویت شبکه‌ های ارتباطات ملی و فراملی میان دانشگاه‌ها، مراکز علمی، دانشمندان، پژوهشگران، بنگاه‌های توسعه علمی و فناوری داخلی و خارجی و گسترش همکاری‌ها در سطوح دولتی و نهادهای مردمی با اولویت کشورهای اسلامی از نتایج مثبت دیپلماسی علمی است.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج را مورد تاکید قرار داد و گفت : گسترش همکاری و تعامل سازنده و الهام‌بخش در حوزه علم و فناوری با سایر کشورها و مراکز علمی و فنی منطقه‌ای به‌ویژه جهان اسلام می تواند در برنامه های دیپلماسی علمی دانشگاهها  مورد توجه قرار گیرد.

وی اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی در اسفند ۹۶ سند جامع روابط بین‌الملل جمهوری اسلامی ایران تصویب و  تکلیف توسعه دیپلماسی علم و فناوری را مشخص کرده است.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی بیان کرد :‌ دیپلماسی علمی در مقایسه با سایر دیپلماسی ها به این دلیل که هدف آن نخبگان و تصمیم‌گیرندگان آینده کشورها هستند، دارای اهمیت و تأثیر مضاعفی است.

وی اضافه کرد: از آنجایی که اغلب نخبگان سیاسی از میان دانشگاهیان برگزیده می‌شوند دیپلماسی علمی و روابط  دانشگاه هامی تواند به طور فزاینده در تحکیم و توسعه مناسبات سیاسی و اقتصادی دولت ها موثر باشد.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی پیش‌شرط فعال‌شدن دانشگاه‌ها درعرصه دیپلماسی علمی را  بین‌المللی شدن آن‌ها توصیف کرد و از دانشگاه ها به عنوان سکان دار هدایت دیپلماسی علمی کشورها نام برد.

وی اشاره کرد : دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در این باره تفاهم‌نامه همکاری در جذب دانشجو با دانشگاه کرکوک عراق منعقد کرده  و تبادل دانشجو با کشورهای همسایه در دستور کار قرار گرفته است .

وی ادامه داد: با توجه به واگذاری طرح پایش چرم و کفش از سوی سازمان مرکزی به دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در همین راستا فرصت‌های مطالعاتی برای استادان هیئت علمی و دانشجویان دکتری ایجاد کردیم که به‌منظور تبادل علمی و مهارتی به کشورهای ترکیه و ایتالیا اعزام شوند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از جنبه‌های «دیپلماسی علمی و آکادمیک» آشنایی با منظرها، روش‌ها و سبک‌های آموزش و پژوهش در دیگر کشورهاست. حتی بزرگ‌ترین و شناخته‌شده‌ترین دانشگاه‌ها در جهان، بخشی از اعتبار خود را مدیون فضای چندفرهنگی و مبادلات دانشجویی هستند و با وجود داشتن بالاترین استانداردها از همکاری و تشکیل تیم‌های مشترک پژوهشی استقبال می‌کنند، طرح‌های مبادله دانشجو را به کار می‌گیرند و بورسیه‌های تحصیلی برای دانشجویان توانا فراهم می‌کنند.

586


برچسب ها: آزاد ، ‌دانشگاه ، دیپلماسی ، ‌ جوانپور ، تبریز ‌
  • اخبار مهم
  • پر بیننده ها
  • حکومت مسئول رفاه مردم است
  • اعتراضات و یادآوری تکالیف قانونی مسوولان
  • تاکید رئیس‌جمهور بر مبارزه با قاچاق سوخت از سرمنشأهای اصلی
  • عراقچی: صلح با زورِ ترامپ، همان قانون جنگل است
  • هوای ارومیه در وضعیت ناسالم؛ شاخص کیفیت به ۱۶۲ رسید
  • ترامپ غلط کرد؛ ایران همیشه سرزمین رستم است
  • شناسایی سایت فسیلی جدید در مراغه
  • نشست دریاچه ارومیه در تبریز / از عدم حضور سرمست تا نقد رحمانی
  • امضاء یک تفاهم نامه همکاری در کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی
  • همتی برای دومین بار رئیس بانک مرکزی شد
    تازه های خبر ...ادامه
    • حکومت مسئول رفاه مردم است
    • اعتراضات و یادآوری تکالیف قانونی مسوولان
    • تاکید رئیس‌جمهور بر مبارزه با قاچاق سوخت از سرمنشأهای اصلی
    • عراقچی: صلح با زورِ ترامپ، همان قانون جنگل است
    • هوای ارومیه در وضعیت ناسالم؛ شاخص کیفیت به ۱۶۲ رسید
    • ترامپ غلط کرد؛ ایران همیشه سرزمین رستم است
    • شناسایی سایت فسیلی جدید در مراغه
    • نشست دریاچه ارومیه در تبریز / از عدم حضور سرمست تا نقد رحمانی
    • مدارس آذربایجان شرقی فردا یکشنبه حضوری است
    • امضاء یک تفاهم نامه همکاری در کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی
    گزارش تصویری ...ادامه
    تصاویری از اولین برف زمستانی آذربایجان شرقی
    صفحه نخست سیاست اقتصاد فرهنگ جامعه بین الملل ورزش دانش وعده ها درباره ما تماس با ما
    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به "وقت نیوز" بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
    اجرا و پیاده سازی: [ نت پرو هاست ]         [ اضافه کردن به لیست علاقمندی ها ]       پست اکترونیک: [ info@vaghtnews.com ]