وقت نیوز - رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی علت حذف ردیف اعتبار پروژه اتصال خط آهن جلفا به چشمه ثریا در بودجه سال آینده را عدم پیگیری و کافی نبودن مطالعات آن اعلام کرد.
به گزارش وقت نیوز ، داود بهبودی روز شنبه در نشست خبری گفت : به نظر می آید وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی اصلی و نمایندگان استان ازسوی دیگر آن گونه که باید دفاع لازم را از این طرح نکردند درنتیجه ردیف آن در بودجه 1401 حذف شد.
طرح اتصال خط آهن جلفا به چشمه ثریا که بعداز پیگیری های فراوان در بودجه سال 1400 دارای ردیف اعتبار شده بود حالا با حذف آن از بودجه سال آینده می تواند با چالش جدی رو به رو شود.
این طرح به رغم مزیت ها و توجیهات اقتصادی در ابعاد ملی و بین المللی و فرا محلی پیش از این هم مورد توجه وزارت راه و شهرسازی نبوده و با وجود پیگیری های محلی هرگز در اولویت طرح های این وزارتخانه قرار نگرفته بود.
با چنین رویکردی حذف ردیف اعتبارات آن از بودجه سال آینده می تواند قابل درک و دور از انتظار نباشد اما در این میان سکوت و بی توجهی نمایندگان استان نسبت به سرنوشت این طرح به شدت مورد نقد و پرسش است .
علاوه بر مسوولان محلی ، تشکل مردم خانه توسعه آذربایجان که طرح های توسعه استان را در قالب اتاق فکر و به عنوان مطالبات مردمی دنبال می کند به ویژه در دو سال اخیر باجدیت عملیات شدنی این طرح را پیگیری می کردند.
طرح راه آهن جلفا - چشمه ثریا برای راه اندازی دو خط ترانزیت ریلی انجام می شود که در مرحله نخست خط یک آن با توان ترانزیت شش تا ۱۰ میلیون تن بار راه اندازی و همزمان ترکیه خط آهن خود را از کارس به " دیل اوجی " که نقطه مقابل چشمه ثریا است اجرا و به خط ریلی اروپا متصل می کند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی در ادامه این گفت و گو اخبار منتشره در فضای مجازی در باره کاهش بودجه استان و مقایسه آن با بودجه استان اصفهان را نادرست و ناشی از کم دقتی منتشر کنندگان خبر توصیف کرد.
وی گفت : عدد 11 هزار میلیارد تومان که با بودجه اصفهان مقایسه شده بودجه استان نیست ، بلکه پیش بینی وصولی از محل مالیات و سایر درآمدهای استان است که این رقم در بودجه سال آینده برای اصفهان 33 هزار میلیارد تومان لحاظ شده است و علت آن هم ناشی از ظرفیت های تولیدی و صنایع این استان است .
بهبودی افزود : با توجه به تخصصی بودن مفاد بودجه ، بعضا داده های آن از سوی افراد غیر متخصص در فضای مجازی به صورت اشتباه و غلط منتشر می شود که این امر علاوه بر نگرانی و تشویش ادهان عمومی کار را سخت می کند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی ، اعتبارات هزینه ی ( جاری ) استان در بودجه سال آینده را بیش از ده هزار میلیارد تومان و اعتبارات عمرانی را بیش از دو هزار میلیارد تومان ذکر کرد و گفت : بخش عمده بودجه جاری استان برای پرداخت حقوق و دستمزدها صرف می شود و با اعتبارات عمرانی تنها می توان بخشی از پروژه های نیمه تمام را حفظ کرد.
وی در عین حال گفت : اعتبارات مذکور بدون در نظر گرفتن 16 هزار میلیارد تومان اعتبارات ملی است که با احتساب آن کل اعتبارات استان در سال آینده رقمی بیش از 27 هراز میلیارد خواهد بود.
وی رویکرد منطقه ی ، اهتمام برای سرو سامان دادن به پروژه های نیمه تمام و نیز ایجاد صندوق استانی به نام پیشرفت و عدالت را زا جمله ویژگی های بودجه 1401 توصیف کرد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی بحث های مقایسه استان با استان اصفهان و سایر استان را بحث های غیر مفید و حاشیه ی توصیف کرد و گفت : برای دست یابی به رشد اقتصادی متناسب با شان استان باید در استان اجماع ملی و عزم راسخ برای جذب سرمایه و حمایت عملی و فرهنگی از سرمایه گذاران به عمل آید ، ضمن اینکه به گونه با سرمایه گذاران رفتار شود که آن برای ادامه سرمایه گذاری و ماندن در استان تشویق شوند نه اینکه بروند و در استان های دیگر سرمایه گذاری کنند.
بهبوردی در باره پروژه های نیمه تمام استان ، عدد آن ها 990 پروژه بیان کرد و یاد آور شد : منابع مالی فعلی برای تکمیل این پروژه ها کافی نیست و برای اینکه ما بتوانیم پروژه ها درباز زمانی دو ساله تمام کنیم نیاز به منابع مالی زیاد داریم .
به گفته وی تاخیر در بهره برداری پروژه ها علاوه بر تحمیل هزینه های اضافی به دلیل تورم سالانه ، موجب نارصایتی های محلی نیز می شود و بازتاب خوبی در میان مردم ندارد.
586