وقت نیوز - به ابتکار کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی و با حضور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان چالش های محیط زیست به همراه شماری از تشکل های مردم نهاد استان نهاد از جمله " خانه توسعه آذربایجان " بررسی شد.
به گزارش وقت نیوز ، حسن پاشازاده رییس کانون وکلای دادگستری آذربایجانش رقی در این نشست ضمن اعلام آمادگی این کانون برای کمک به برون رفت از معضلات زیست محیطی استان خواستار آسیب شناسی چالش های آن شد.
وی اشاره کرد که کشورما در فرسایش خاک و مصرف اب رتبه اول را در دنیا دارد و روزانه به صور متوسط ۵۰ هزار تن زباله و هشت میلیون تن مواد زائد خطرناک تولید می شود.پاشازاده افزود : از نظر فرسایش نیز سالانه بیش از ۷/۱۶ هکتار از خاک های کشور از بین می رود و از این بابت افزون بر 10 میلیون دلار خسارت وارد می شود.
رییس کانون وکالی دادگستری آذربایجان شرقی گفت : در 50 سال اخیر نصف جنگل های کشور از بین رفته و مساحت آن ها به ۱۱ میلیون هکتار کاهش یافته است.
وی افزود : حتی کشورهایی که از نظر منابع آبی هیچ مشکلی ندارند تنها یک سوم ایران آب مصرف می کنند .
به گفت وی سرانه مصرف آب در جهان روزانه ۷۰ لیتر و در کشور ما بیش از ۲۵۰ لیتر است که از این مقدار 6درصد آن در شرب و بقیه در بخش کشاورزی مصرف می شود. وی افزود: اینکه می گوییم در بخش کشاورزی خودکفا شویم، این خودکفایی تبعات فراوانی از نظر میزان مصرف آب خواهد داشت.
رییس کانون وکلا دادگستری استان از خشک شدن دریاچه ارومیه را به عنوان بزرگ ترین فاجعه زیست محیطی منطقه عنوان کرد و گفت : در ۳۰ سال گذشته بیش از 44 سد در اطراف این دریاچه احداث شده و افزون بر ۴۸ هزار حلقه چاه غیرمجاز نیز حفر شده است .
پاشازاده اظهار کرد : اگر دریاچه ارومیه قادر به صحبت کردن بود خود اقرار می کرد، با این بلاهایی که بر سر من آوردید چگونه می توانم خشک نشوم!وی در باره آتش سوزی جنگل های ارسباران گفت: در این ارتباط ۲۱ دستور قضائی برای پیدا کردن مسبب اصلی حادثه صادر شد که متاسفانه هیچ کدام به نتیجه ای نرسیدندو هر کدام از دستگاه های متولی تقصیر را به گردن دیگری انداختند.
رییس کانون وکلا دادگستری آذربایجان شرقی در باره ساخت و سازهای بی رویه ویلا در اطراف تبریز هم گفت : در هیچ جای دنیا تا این اندازه ویلاسازی وجود ندارد. اگر وضع این گونه پیش برود، در ۱۵ سال آینده خاک و فضای سبز و... مستهلک خواهند شد.وی با تاکید بر این که باید قبل از حادثه موضوع را آسیب شناسی کنیم، افزود: در کلانشهر تبریز به موضوع پدافند غیر عامل توجه چندانی نشده است. چرا که به عنوان مثال همیشه بعد از بارندگی ها، هرچند به صورت اندک، با معضل گرفتگی تمامی معابر شهر مواجه می شویم."احمد موقری"، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان نیز از محیط زیست گفت : دادگستری استان با اولویت مسایل زیست محیطی را دنبال می کند و همه ظرفیت های خود را دز این ارتباط به کار گرفته است.
وی افزود: تا آن جایی که قانون اجازه می دهد به موضوع حفظ محیط زیست با جدیت ورود کرده ایم و در تمام شرایط پیگیر هستیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان افزود : در سامانه سجام بیشترین گزارش های مردمی مربوط به کرونا و کمترین آن مربوط به محیط زیست است که از مردم می خواهیم در این ارتباط بیشتر مطالبه گری کنند.
در این نشست نمایندگان ادارات شرکت کننده و تشکل های مردم نهاد دیدگاه و پیشنهادهای خود را در ارتباط با چالش های زیست محطیی استان بیان کردند.
586