صفحه نخست / تماس با ما
06 شهریور 1404
صفحه نخست سیاست اقتصاد فرهنگ جامعه بین الملل ورزش دانش وعده ها آرشیو
RSS
  • انتصاب دو هزار و 700 زن در سطح مدیر در دولت وفاق
  • ایجاد ۲۵ هزار فرصت شغلی در آذربایجان شرقی با طرح‌های هفته دولت
  • جدل توئیتری حمید رسایی و مشاور قالیباف
  • ترکیب احتمالی تراکتور مقابل مس؛ اسکوچیچ با نقشه هجومی در رفسنجان
  • فرزند و یا داماد رئیس جمهور در انتصابات دخالت ندارند
  • یک هزار و 70 طرح و پروژه در هفته دولت در آذربایجان غربی افتتاح و یا کلنگ زنی می شود
  • برنامه کنسرت های موسیقی در تبریز
  • روزنامه جمهوری اسلامی : تریبون را از این افراد بگییرید
*
کد خبر: 1036771 تاریخ انتشار: 1403/08/24 23:17
چاپ خبر
ارسال
وزیر امور اقتصاد و دارایی :
ارز چند نرخی جز رانت و فساد چپز دیگری ندارد

وقت نیوز - وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: دولتها معمولا ارز چند نرخی دوست دارند ولی جز رانت و فساد چیز دیگری ندارد.

به گزارش  وقت نیوز ‌، عبدالناصر همتی روز پنجشنبه در بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز، پس از قرائت پیام رئیس جمهور به این همایش، اظهار کرد: وقتی نرخ ارز واقعی نباشد، صادرکننده به دنبال ارزش گذاری پایین تر و واردکننده به دنبال ارزش گذاری بالا بوده و در نتیجه آن نیز صادرات کاهش یافته و انگیزه برای برگشت ارز ازبین می‌رود.

وی ادامه داد: گاه دولت مجبور می‌شود برای محدودیت‌های شدید ارزی، برخی تصمیمات بگیرد ولی نباید این تصمیمات دائمی باشد، مثلا نیمه اول ۹۹ درامد ارزی دولت متوقف شد و کل آن یک میلیارد دلار بود.

نهادهای وضع کننده مقررات صادراتی باید کاهش یابند

همتی تاکید کرد: سیاست دولت این است که دیگر اختلاف بین نرخ ارز واردکننده و صادرکننده وجود نداشته باشد و این سیاست قطعی و تاکید شده رییس جمهور و تیم اقتصادی دولت است زیرا اگر صادرکنندگان دغدغه ارزی نداشته باشند، خودشان مایل به تحویل ارز می‌شوند.

وی با اشاره به تغییر مداوم مقررات صادراتی، گفت: تاکید رئیس جمهور این است که حتی در مواقع ضروری نباید صادرات یک کالا ممنوع شود و حتی شده کمبود را با واردات جبران کنیم.

همتی با بیان این‌که اقتصاد باید پیش بینی پذیر باشد، افزود: نهادهای وضع کننده مقررات صادراتی باید کاهش یابند.

وزیر اقتصاد به مقررات گروه ویژه اقدام مالی ( اف ای تی اف) نیز اشاره کرد و گفت: این گروه می‌خواهد با جریان‌های پولشویی و منجر به تروریسم مقابله کند تا دنیا مطمئن شود کشور مربوطه سازوکار مقابله با پولشویی را دارد.

وی در خصوص دلایل اهمیت تبعیت از قوانین اف ای تی اف، تاکید کرد: نخستین مورد، امتیاز و رتبه بالای اف ای تی اف به کشورهایی است که با پولشویی مقابله می‌کنند.

همتی خاطرنشان کرد: وقتی کشوری در لیست سفید قرار بگیرد، از نظر کمک به تروریسم ایمن می‌شود و وقتی کشور ما پولشویی نمی‌کند، دلیلی برای مخالفت ندارد.

وی با بیان این‌که سیستم بانکی کشورمان به صورت جدی با پولشویی برخورد می‌کند ولی اسم کشورمان به خاطر عدم تبعیت به لیست سیاه رفته است، گفت: تحریم آمریکا، یکجانبه، سیاسی، هدفمند و متمرکز است ولی اف ای تی اف کلیات تابعیت ایرانی را تحریم می‌کند یعنی در ۲۰۰ کشور جهان برای ایرانی‌ها محدودیت اعمال می‌کند.

آمریکا برای توجیه و کسب اجماع جهانی برای تحریم ایران تلاش می‌کند تا ایران در لیست سیاه بماند از سویی اقدام تقابلی اف ای تی اف علیه ایران عملا باعث درز اطلاعاتی ایران می‌شودحضور ما در لیست سیاه FATF تحریم‌های آمریکا را مشروعیت می‌دهد

وزیر اقتصاد با بیان اینکه حضور ما در لیست سیاه، تحریم‌های آمریکا را مشروعیت بین المللی می‌دهد، گفت: کشورهایی چون چین، روسیه و کوبا نوعی تحریم هستند ولی همگی تلاش دارند وارد لیست سیاه نشوند.

همتی گفت: آمریکا برای توجیه و کسب اجماع جهانی برای تحریم ایران تلاش می‌کند تا ایران در لیست سیاه بماند از سویی اقدام تقابلی اف.ای.تی.اف علیه ایران عملا باعث درز اطلاعاتی ایران می‌شود.

وی افزود: درست که اگر تحریم‌ها رفع نشود، نمی‌توان چندان استفاده‌ای از اف تی اف برد ولی بودن تحریم دلیلی نمی‌شود خود را به عنوان کشور پولشو در دنیا معرفی کنیم.

وزیر اقتصاد گفت: سیاست ما فروش بنگاه‌های بانکها و شرکت‌های ضررده و حتی سودده دولت است.

وی با بیان اینکه مسئله صادرات و به خصوص فعالیت بخش خصوصی موضوع بسیار مهم و جزو دستورکار اصلی دولت است، افزود: باید افسوس خورد که بعد از ۲۸ سال برگزاری این همایش، همچنان موانع و مشکلات صادرات وجود دارد و نتوانستیم مشکلات را از جلوی پای صادرکنندگان برداریم.

وی ادامه داد: علاوه بر تحریم‌های ظالمانه و مضر برای اقتصاد کشور، مدیریت و حکمرانی و شیوه اداره فعالیت‌های اقتصادی اشکال جدی دارد و تنها راه رفع آن‌ها این است که دولت و مجلس پشتیبان باشند تا موانع به تدریج از مقابل تولیدکنندگان و صادرکنندگان برداشته شود.

همتی با بیان اینکه با تاکید رئیس جمهور پیگیر حل این مشکلات هستیم، افزود: حجم صادرات باید به طور جدی افزایش یابد، زیرا اکنون ۱۰ کشور اول اسیا، سالانه ۵۰۰ میلیارد دلار صادرات دارند درحالی که کل صادرات ایران با نفت به بالای ۹۰ میلیارد دلار هم نمی‌رسد و این برای کشور ما که ۱۱۴ سال پیش اولین اتاق تجاری آن در تبریز شکل گرفته بسیار کم است و باید کارهای اساسی انجام بدهیم.

کشور تحت تاثیر تحریم با کسری بودجه و مشکلات ناترازی مواجه شده ولی مهمتر از آن ناترازی بانک‌ها، بودجه و نقدینگی و سیاست‌های پولی و ارزی است که در جلسه هفته قبل ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، به طور جدی بحث و تصمیماتی در این خصوص گرفته شد.

وی ادامه داد: سال ۹۶ نرخ دلار نزدیک سه هزار تومان و حجم حقیقی نقدینگی ۳۶۰ میلیارد دلار بود و امروز به رغم افزایش نرخ دلار، حجم نقدینگی کشور به ۱۴۰ میلیارد دلار کاهش یافته است و برای همین تولیدکنندگان از نبود نقدینگی گلایه دارند.

وزیر اقتصاد اعلام کرد: ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم تا از روشهای مختلفی چون طرحهای پیشران و فعالیتهای اقتصادی مولد به تولید تزریق کنیم.

در این همایش از پنج صادرکننده نمونه ملی سال ۱۴۰۳، ۲۰ صادر کننده نمونه استانی و پنج صادر کنننده شایسته استانی در سال ۱۴۰۲ تجلیل شد.

وزیر اقتصاد: ارز چند نرخی جز رانت و فساد چیزی ندارد

همچنین از ۲ سند تاریخی پیشینه اتاق تبریز و تمبر یابود بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی توسط وزیر اقتصاد رونمایی شد.

وزیر اقتصاد: ارز چند نرخی جز رانت و فساد چیزی ندارد

 عبدالناصر همتی برای حضور در بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی و همچنین نشست شورای گفت و گوی بخش دولت و خصوصی و فعالان اقتصادی در تبریز حضور دارد.

586


برچسب ها: همتی ، ‌ارز ، ‌ صادرات ، ‌تبریز ، ‌ همایش ، ‌
  • اخبار مهم
  • پر بیننده ها
  • انتصاب دو هزار و 700 زن در سطح مدیر در دولت وفاق
  • ایجاد ۲۵ هزار فرصت شغلی در آذربایجان شرقی با طرح‌های هفته دولت
  • جدل توئیتری حمید رسایی و مشاور قالیباف
  • ترکیب احتمالی تراکتور مقابل مس؛ اسکوچیچ با نقشه هجومی در رفسنجان
  • فرزند و یا داماد رئیس جمهور در انتصابات دخالت ندارند
  • یک هزار و 70 طرح و پروژه در هفته دولت در آذربایجان غربی افتتاح و یا کلنگ زنی می شود
  • برنامه کنسرت های موسیقی در تبریز
  • روزنامه جمهوری اسلامی : تریبون را از این افراد بگییرید
  • محمد صدر : روسیه اطلاعات پدافندی کشور را به اسرائیل داده بود
  • توصیه عباس عبدی به پزشکیان : کشور را از دست تندروها خارج کنید
    تازه های خبر ...ادامه
    • انتصاب دو هزار و 700 زن در سطح مدیر در دولت وفاق
    • ایجاد ۲۵ هزار فرصت شغلی در آذربایجان شرقی با طرح‌های هفته دولت
    • جدل توئیتری حمید رسایی و مشاور قالیباف
    • ترکیب احتمالی تراکتور مقابل مس؛ اسکوچیچ با نقشه هجومی در رفسنجان
    • فرزند و یا داماد رئیس جمهور در انتصابات دخالت ندارند
    • یک هزار و 70 طرح و پروژه در هفته دولت در آذربایجان غربی افتتاح و یا کلنگ زنی می شود
    • برنامه کنسرت های موسیقی در تبریز
    • روزنامه جمهوری اسلامی : تریبون را از این افراد بگییرید
    • محمد صدر : روسیه اطلاعات پدافندی کشور را به اسرائیل داده بود
    • توصیه عباس عبدی به پزشکیان : کشور را از دست تندروها خارج کنید
    گزارش تصویری ...ادامه
    عیادت پزشکیان و شخصیت ها از سید محمد خاتمی / تصاویر
    صفحه نخست سیاست اقتصاد فرهنگ جامعه بین الملل ورزش دانش وعده ها درباره ما تماس با ما
    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به "وقت نیوز" بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
    اجرا و پیاده سازی: [ نت پرو هاست ]         [ اضافه کردن به لیست علاقمندی ها ]       پست اکترونیک: [ info@vaghtnews.com ]