وقت نیوز - در آیین بزرگداشت سالروز استقلال کانون های وکلای دادگستری در تبریز شرکت کنندگان و سخنرانان بر حفظ " استقلال " این کانون ها تاکید کرده و خواستار اصلاح قانون " تسهیل " شدند.
به گزارش وقت نیوز ، در این آیین که با حضور معاون حقوقی امور مجلس قوه قضاییه و استاندار آذربایجان شرقی و با شرکت وکلای عضو کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی ، اساتید ، حقوقدانان در سالن اجتماعات خاوران برگزار شد همچنین بر الزامات یک وکیل حرفه ی همراه با رعایت شئونات اخلاقی ، نقش وکیل در کمک به جریان دادرسی عادلانه ، ضرورت نهادینه شدن وکالت در جامعه و مجهز شدن وکلا به دانش روز و هوش مصنوعی تاکید شد.
معاون امور حقوقی مجلس قوه قضائیه در این نشست گفت : حضور و همراهی وکلا در کنار قضات می تواند به جریان عادلانه دارسی کمک کند و به طور فزاینده از تعدد دعاوی در محاکم بکاهد.
بهزاد پورسید افزود : برای اجرای عدالت و کاهش دعاوی در محاکم قضایی ما نیازمند به کمک وکلا و خدمات حرفه ی آنان هستیم .
معاون امور حقوقی مجلس قوه قضائیه ادامه داد : اگر وکلا در ایفای وظایف و مسوولیت های خود به امر مشاوره و حل و فصل دعاوی طرفین اهتمام کنند به طور قطع از حجم پروندها در محاکم کاسته می شود.
وی تصریح کرد : وکیل مطلع و آگاه به قوانین روز در کنار قاضی می تواند تضمین کننده عدالت باشد و به خوبی از حقوق شهروندی صیانت کند.
پورسید ادامه داد : شغل وکالت یک شغل کاملا حرفه ی و تخصصی است و شان آن فارغ از کسب در آمد بیشتر متمرکز بر عدالت و احقاق حقوق افراد در جامعه است .
وی از وکلا به عنوان معین القضات نام برد و بر رعایت اخلاق حرفه ی از سوی آنان تاکید کرد.
معاون امور حقوقی مجلس قوه قضائیه اشاره کرد که رعایت اصول اخلاق حرفه ی از سوی وکلا هم تضمین کننده شان آنان و هم تصمین کننده حقوق موکلین است .
وی در باره تبعات و مشکلات ناشی از اجرای قانون تسهیل صدور مجوز های کسب و کارگفت : این قانون با وجود اهداف خیر آن ، در مقام اجرا مشکلات فراوانی را درجامعه به وجود آورد و به طور قطع باید اصلاح شود.
او خبر داد که اصلاح این قانون با جدید در دستور کار قوه قضائیه قرار گرفته است.
اهتمام به بحث آموزش وکلا و به روز شدن آنان ، ضرورت بازنگری در قوانین ، عاری بودن کانون های وکلا از مسایل سیاسی و حربی نشدن آنان و دور بودن از فساد از دیگر توصیه های معاون امورحقوقی قوه قضائیه به وکلا بود.
استاندار آذربایجان شرقی هم در این جشن گفت : وکلا نقش اساسی در استقرار عدالت، حاکمیت قانون و تضمین حقوق شهروندی دارند و امروز جایگاه نهاد وکالت بیش از هر زمان دیگر در جامعه احساس می شود.
بهرام سرمست با قدردانی از تلاشهای حقطلبانه وکلا افزود: نهاد وکالت به عنوان یکی از ارکان اساسی نظام حقوقی زمانی میتواند نقش واقعی خود را ایفا کند که از استقلال لازم برخوردار باشد.وی با بیان اینکه استفاده از وکیل نه تنها یک انتخاب بلکه یک ضرورت برای تامین حقوق شهروندی است، راهکارهایی را برای ارتقای جایگاه وکالت مطرح کرد.افزایش استقلال نهاد وکالت نخستین راهکار پیشنهادی استاندار آذربایجان شرقی بود که در توضیح آن گفت: نهاد وکالت باید بدون دخالتهای غیر ضروری بتواند فعالیت خود را ادامه دهد، زیرا استقلال نهاد وکالت تضمین کننده دادرسی عادلانه و دفاع موثر از حقوق مردم است.سرمست، ارتقای سطح علمی و مهارتهای وکلا را نیز ضروری دانست و گفت: تحولات حقوقی و اقتصادی نیازمند وکلایی با دانش روز آمد و تواناییهای تخصصی است که این امر با برگزاری دورههای آموزشی مستمر و استفاده از ابزارهای نوین مانند هوش مصنوعی امکانپذیر است.وی با تاکید بر فرهنگ سازی و ارتقای آگاهیهای حقوقی جامعه، اظهار کرد: ما نیاز به شهروندانی حق مدار و حق طلب داریم که این امر در گرو آگاهی بخشی و روشنگری و تبیین اهمیت استفاده از خدمات وکلای متخصص و ضرورت مراجعه به وکیل است.استاندار آذربایجان شرقی، تقویت امنیت شغلی و اقتصادی وکلا را دیگر راهکار ارتقای جایگاه وکالت برشمرد و گفت: نهادهای مسئول به ویژه کانون وکلا باید تدابیر لازم در این زمینه را بیندیشند و هر اقدامی در این زمینه باید با حفظ استقلال حرفهای وکلا همراه باشد.وی همچنین بر توسعه وکالت تخصصی و بینالمللی تاکید کرد و گفت: ورود وکلا به حوزههای جدید مانند داوری بینالمللی میتواند جایگاه وکالت را در سطح داخلی و بینالمللی ارتقا دهد.سرمست، تعامل سازنده میان وکلا، نهاد قضایی و دستگاههای اجرایی را نیز از دیگر ضرورتهای نهاد وکالت دانست و گفت: ارتباط موثر وکلا با دستگاه قضایی و دستگاههای اجرایی میتواند به تسریع فرایندهای حقوقی کمک کند.وی در پایان با اشاره به اینکه کانون وکلای آذربایجان شرقی از قدیمیترین و فعالترین کانونهای کشور است، افزود: به عنوان مسئول ارشد اجرایی استان در امر مشاوره و ارائه خدمات حقوقی به دستگاههای اجرایی دست همکاری به سوی کانون وکلا دراز میکنم و از دستگاههای اجرایی هم میخواهم که برای هر مسئله اجرایی حتماً پیوست حقوقی داشته باشند.
در ابتدای این آیین رییس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی از رویکرد جدید و اهتمام قوه قضائیه نسبت به اصلاج قانون تسهیل صدور مجور کسب و کارها قدردانی کرد.
حسن فرهودی نیا از تعامل خوب کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی با محاکم و تشکیلات قضایی استان سخن گفت و آن را مثال زدنی توصیف کرد.
وی افزود : قاضی و وکیل دو بال عدالت هستند و ما تعامل خوب با تشکیلات قضایی استان را غنیمت شمرده و آن را قدر می دانم .
فرهودی نیا با اشاره به قدمت کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی اشاره کرد : وزن علمی این کانون بسیار بالاست و در آن هم اکنون بیش از 50 نفر از اساتید دانشگاه حضور فعال دارند.
رییس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی بیان کرد : بر خلاف برخی القائات فضای مجازی اکثر وکلا خوش فکر ،سالم و با سواد هستند و ما هم وکلای با سواد و هم قضات با سواد بسیار داریم .
در این آییین یاد بزرگان نهاد وکالت ازجمله زنده یاد بهمن کشاورز و شادروان کاتوزیان گرامی داشته شد و از پیشکسوتان وکالت استان و همکاران اجرایی کانون قدردانی به عمل آمد.
586