وقت نیوز - استاندار آذربایجان شرقی در نشست با هیات مدیره و اعضا خانه توسعه آذربایجان از استقبال رییس جمهوری از طرح های پیشنهادی استان و آمادگی هیات دولت برای همراهی و مشارکت در این طرح ها خبر داد.
به گزارش وقت نیوز ، مجید خدابخش در این نشست که با حضور محمد علی سبحان اللهی استاندار سابق و رییس هیات مدیره خانه توسعه آذربایجان شرقی برگزار شد اعلام کرد : در جلساتی که با حضور رییس جمهور و وزرا در تهران داشتیم ، توافق شده در جریان سفر کاروان تدبیر و امید به استان به ازرش ریالی افزون بر یک هزار و 200 میلیارد تومان طرح و پروژه در بخش های زیر بنایی و روبنایی به ویژه در بخش های راه ، راه آهن ، آب ، انرژی ،بهداشتی و فرهنگی و دریاچه ارومیه افتتاح و یا عملیاتی شود.
وی در این ارتباط از اراده و اهتمام دولت و رییس جمهور برای تداوم برنامه های احیا حوزه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت : براساس نظریه کارشناسان فنی و صاحب نظران زیست محیطی اگر اقدامات دولت تدبیر و امید نبود تاکنون و به طور قطع دریاچه ارومیه خشک شده و تمام وسعت آن به بیابانی خطرناک برای منطقه و استان ما تبدیل شده بود.
خدابخش یاد آور شد : دولت تدبیر و امید تاکنون بیش از دو هزار و 200 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح های احیا دریاچه ارومیه هزینه کرده که در نوع خود و با توجه به محدودیت های مالی دولت قابل توجه است .
وی ادامه داد : یک هزار میلیارد تومان این مبلغ برای انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه و یک هزار و 200 میلیارد ریال آن با همین هدف در استان های آذربایجان غربی و شرقی هزینه شده است.
به گفته استاندار آذربایجان شرقی با اتمام و بهره برداری کامل از طرح زاب و تصفیه خانه های فاضلاب ارومبه و تبریز در مجموع بیش از 900 میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه هدایت خواهد شد.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به سفر قبلی رییس جمهوری به آذربایجان شرقی در اردیبهشت 94 بیان کرد : تمامی وعده های رییس جمهور در این سفر به جز آزاد راه تبریز - مرند و بازرگان محقق شده است .
وی علت عدم اجرای آزاد راه تبریز - مرند و بازرگان را خلف وعده سرمایه گذار خارجی طرف قرار داد ذکر کرد که بعد از شروع از ادامه کار منصرف شده است .
وی گفت : درجلسه تهران با حضور رییس جمهور کنسرسیومی از چند بانک ازجمله بانک ملی برای مشارکت و سرمایه گذاری دراین آزاد راه اعلام آمادگی کردند و مقرر شده همزمان با سفر رییس جمهور و هیات دولت عملیات ان از نو آغاز شود.
خدابخش از طرح جدیدی در ارتباط با توسعه راه آهن تبریز - تهران سخن گفت و اعلام کرد: یک نفر سرمایه گذاری خارجی برای اجرای طرح قطار سریع السیر تبریز - تهران با سرعت 280 کیلومتر در موازات خط موجود این مسیر اعلام آمادگی کرده و پاره از کارهای آن از جمله موافقت وزارت راه و شهرسازی اخذ شده است .
استاندار آذربایجان شرقی همچنین تشکیل کنسرسیوم دیگر برای ساخت کارخانه ذوب مس و صنایع پایین دستی ان با ظرفیت 100 هزار تن خبر داد و نقش آن را در اشتغال و رفاه مردم استان مورد تاکید قرار داد.وی بیان کرد : براساس تصمیمات جلسه تهران در سفر رییس جمهور به استان ، تبریز با توجه به ظرفیت های آن به عنوان قطب سوم خودروسازی کشور با برند بین المللی معرفی خواهد شد.
خدابخش طرح دوم تامین آب شرب تبریز از رودخانه ارس ، توسعه نیروگاه های جدید با هدف تامین انرژی و برق موردنیاز ضنایع استان ، ایجاد صندوق نوآوری شکوفایی در حمایت از شرکت های دانش بینان و افتتاح برج استقرار این شرکت ها از دیگر طرح های مهم و مطرح در جریان سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان بر شمرد.
در این نشست دکتر سبحان اللهی و چند تن از اعضا هیات مدیره خانه توسعه آذربایجان ضمن قدردانی از پیگیری و تلاش های آقای خدابخش براستفاده مناسب از حضور رییس جمهور و وزرا در استان تاکید کرده و فهرستی از اولویت ها و طرح هایی که لازم است به صورت ویژه در این سفر پیگیری و مصوب شوند را به شرح زیر اعلام کردند.
- ضرورت تداوم برنامه های احیا دریاچه ارومیه و به عبارت دیگر احیا فراگیر حوزه آبریز دریاجه ارومیه .
- توجه و اهتمام ویژه نسبت به توسعه زیرساخت ها به ویژه در بخش راه ، راه آهن از حمله تسریع در تکمیل و بهره برداری راه آهن تبریز ، میانه ، آزاد راه تبریز - مرند و بازرگان ، بزرگراه تبریز - اهر ، تکمیل خطوط مترو تبریز ، آراد راه مراغه - هشترود ،آزاد راه تبریز - سهند ، بزرگراه اصلی بستان آباد ،سراب و اردبیل ، طرح دوم تامین آب شرب تبریز ( آبرسانی اضطراری به تبریز ، ) ، ضرورت ساخت و توسعه نیروگاه های تولید برق از جمله تکمیل نیروگه سیکل ترکیبی هریس و نیروگاه خورشیدی ، پژوهشگاه ربع رشیدی ، اولویت تکمیل بیمارستان های یک هزار تخت خوابی و 723 تخت خوابی تبریز ،
خانه توسعه آذربایجان در ادامه پیشنهادهای خود آورده است با توجه به نیاز روز افزون تبریز به فضاهای سبز و نیز دست یابی به استانداردهای بین المللی اراضی پادگان تبریز و اراضی زندان تبریز در قالب طرح های جدید به فضای سبز تبدیل شوند و بافت های فرسوده و اسکان غیر دائمی مورد توجه قرار گیرد.
این خانه همچنین بر عنایت هیات دولت به فرهنگ و زبان مادری مردم آذربایجان در راستای وعده های قبلی رییس جمهوری مبنی بر فرهنگستان زبان و ادبیات ترکی تاکیده کرده است.
خانه تودر سعه آذربایجان یک سازمان مردم نهاد ، غیر دولتی و غیر سیاسی است که در سال 1384 به همت دکتر "سبحان اللهی " استاندار اسبق آذربایجان شرقی و جمعی از هفکران وی با هدف کمک به توسعه تبریز و آذربایجان با استفاده از اندیشه جمعی و ایده های نو مدیران و صاحب نطران در حوزه های مختلف علمی ، فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی تاسیس شده است .
این خانه با توجه به سابقه ، ظرفیت و توانمندی های فکری و اندیشه ی اعضا آن هم اکنون به منزله اتاق فکر استان عمل می کند و حسب مورد نظریه و ایده های خود را جهت عملیاتی شدن به مدیران و مسوولان ملی و محلی ارائه می دهد.
586