وقت نیوز - نماینده مردم تبریز ، اسکو و آذرشهر از نهایی شدن طرح بازنگری و اصلاح قانون استفاده حداکثری از توان تولیدی و خدماتی درتامین نیازهای کشور در مجلس خبر داد و گفت : با اعمال اصلاحات صورت گرفته بسیاری از موانع و مشکلات این قانون حل شده است.
به گزارش وقت نیوز ، محمد حسین فرهنگی درنشست کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تبریز افزود : در اصلاحات این قانون تمامی تولید کنندگان داخلی موظف به نصب برچسب درصد تولید داخلی شده و بسیاری از ابهامات قبلی مرتفع شده است .
وی از حساسیت دکتر احمد قنبری عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی در پیگیری مسایل مربوط به صنعت و معادن استان قدردانی کرد و بر استفاده از ظرفیت های ماده 43 و 46 قانون برنامه ششم درباره معادن استان تاکید کرد.
به گفته وی به موجب ماده 43 قانون یاد شده دولت مکلف است به منظور حمایت، توسعه و ارتقای جایگاه بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد ملی، در طی سال های اجرای قانون برنامه شورای معادن را با ترکیب تعریف شده در این قانون در هریک از استان ها تشکیل دهد.فرهنگی یاد آور شد : به موجب بند چهار این ماده تمامی حساب های بانکی و گردش مالی خرید و فروش معادن با رعایت ضوابط قانونی درخود استان های محلی ذخایر معدنی انجام می پذیرد و دفاترمالی و قانونی مربوطه در استان های مذکور مستقر میشود و حوزه مالیاتی آن ها هم در همان استانها تعیین میشود .
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بند پنجم ماده 34 قانون مذکور را به این شرح بیان کرد. در مواردی که به دلیل بهرهبرداری از معادن و فعالیت های صنایع معدنی، خسارت هایی به اهالی ساکن در منطقه و بخش کشاورزی آن ها برسد، علاوه بر عوارض آلایندگی، با تصویب شورای معادن استان تا یکدرصد(1%) فروش آن ها، پس از واریز به خزانه معین استان نزد خزانهداری کل کشور بهجبران خسارتهای مذکور و درصورت وارد شدن آسیبهای عمومی، به فعالیتهای بهداشتی، درمانی و عمرانی مورد نیاز منطقه درگیر اختصاص مییابد.وی در ارتباط با وظایف شورای معادن استان هاخاطرنشان کرد : این شورا موظف است در چارچوب قوانین و مصوبات شورای عالی معادن ضمن نظارت بر استخراج ماده معدنی شناسایی شده و هرگونه فروش و واگذاری پروانه قبل از بهرهبرداری با رعایت ملاحظات زیست محیطی و حداقل تخریب منابع طبیعی، اقدامات لازم را نسبت به تسهیل، تسریع و ایجاد صنایع پاییندستی انجام دهد.
در این نشست که رییس و اعضا اتاق بازرگانی ، صنعت ، معدن و کشاورزی تبریز هم حضور داشتند ، تاره ترین تحولات و سیمای صنعت و معدن استان تشریح شد و چالش های آن مورد بررسی قرار گرفت .
آذربایجان شرقی با 8.2 میلیارد تن ذخیره معدنی رتبه نخست کشوری را دارد اما از نظر میزان استخراج با 35 میلیون تن در رتبه چهارم است .
براساس گزارش ارائه شده ، در این استان از 678 معدن دارای پروانه بهره برداری 317 معدن فعال ، 57 معدن نیمه تعطیل و 304 معدن غیر فعال هستند.
بخش معدن آذربایجان شرقی با اشتعال زایی 11 هزار و 600 نفر در جایگاه دوم کشوری قرار دارد.
به گفته مهندس حسین نجانی رییس سازمان صنعت ، معدن و تجارت از 8.2 میلیارد ذخیره معدنی استان افزون بر پنج میلیارد آن آلومینا و بقیه سایر عنصر می باشد.
وی میزان استخراج واقعی معادن استان را در حال جاضر یک میلیون تن بیان کرد.
رییس سازمان صنعت ، معدن و تجارت این را هم گفت که در سال جاری از استان ما افزون بر 82 میلیارد تومانحقوق دولتی به خزانه واریز شده که انتظار داریم بخشی از این مبلغ به استان بازگردانده شود.
586