وقت نیوز - استاندار آذربایجان شرقی برای احیای دریاچه ارومیه پیشنهاد کرده است کنسرسیوم آسیب شناسی این دریاچه متشکل از استان های حوضه آبریز آن تاسیس و ساختار موجود متناسب با وظایف محوله بازنگری و اصلاح شود.
به گزارش وقت نیوز ،به گفته بهرام سرمست دراین کنسرسیوم علاوه بر مشارکت استان های آذربایجان شرقی ،آذربایجان غربی و کردستان همه آحاد مردم در تصمیم سازی و تصمیم گیری های مرتبط با این پیکره آبی نقش آفرینی خواهند کرد.
وی این پیشنهاد را د نشست امروز دوشنبه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه که در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد ، ارائه کرد و ضمن آن خواستار سهیم کردن مردم در فرایندهای اجرایی و تصمیم سازی احیای این دریاچه شد.
استاندار آذربایجان شرقی بیان کرد : ساز و کارهای اصلاحی در احیای دریاچه ارومیه باید نمود خود را در کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، حفظ و ارتقای تراز آب دریاچه و کاهش فرو نشست زمین در اطراف این حوضه آبی نشان دهد و بهره وری برنامه ها به شکل مملوس آشکار شود.
سرمست از سرگیری فعالیت جدی کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه را نشانه عزم دولت وفاق ملی برای صیانت از این پهنه آبی حیاتی با اهمیت ملی و بین المللی دانست.
طرح های احیای دریاچه ارومیه که تا حدودی در دولت های اول و دوم روحانی همراه با ایجاد امیدهای فراوان درمنطقه پیگیری شده و در برخی مقاطع همراه با بارش های الهی تا مرز احیا پیش رفت ، لیکن در سال های بعد از آن به رغم بهره برداری ناقص طرح انتقال آب از کانی سیب مورد بی مهری قرار گرفت و بر خلاف شعارهای پر طمطراق بسیاری از اقدامات و فعالیت های انجام شده به نقطه صفر بازگشت و نگرانی از آسیب خشک شدن آن در میان ساکنان محلی تشدید شد.
در همین ارتباط و در اوایل شروع به کار دولت گذشته ستاد کار گروه دریاچه ارومیه در استان آذربایجان شرقی منحل و فعالیت این ستاد در کار گروه احیای دریاچه ارومیه ادغام گشت ، که این کار در همان زمان با اعتراض نخبگان ، مردم و علاقمندان به محیط زیست در استان آذربایجان شرقی رو به رو شد لیکن فریادها به جایی نرسید و این در حالی بود که به دلیل موقعیت جغرافیایی و مکانی بیشترین آسیب های ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه متوجه ساکنان تبریز و شهرهای استان آذربایجان شرقی است.
586