صفحه نخست / تماس با ما
07 بهمن 1404
صفحه نخست سیاست اقتصاد فرهنگ جامعه بین الملل ورزش دانش وعده ها آرشیو
RSS
  • وزارت ارتباطات : آزاد سازی اینترنت به ما ابلاغ نشده
  • بارش ها در آذربایجان‌ شرقی امسال افرایش یافت
  • محور هوراند به اهر بازگشایی شد
  • دیپورت ۴۰ ایرانی از آمریکا
  • برف در آذربایجان شرقی راه 157 روستا را مسدود کرد
  • تردد در محورهای آذربایجان شرقی بدون زنجیر چرخ میسر نیست
  • ادامۀ قطع اینترنت ناراضی‌تراشی بیشتر است نه تولید امنیت
  • قیمت سکه از 163 میلیون عبور کرد و طلا گران شد
*
کد خبر: 1037381 تاریخ انتشار: 1404/03/23 09:29
چاپ خبر
ارسال

حمله به ایران، تهدید صلح بین الملل
*رئوف پیشدار

وقت نیوز - حالا دیگر تهدیدهای آمریکا و اسرائیل به حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران با تجاوز سحرگاه جمعه ٢٣ خردادماه ١۴٠۴ اسرائیل عملیاتی شده است و گستاخانه تر این‌که رهبران هر دو، توجه ندارند که این تجاوز  مغایر با منشور ملل متحد، حقوق بین الملل و از جمله پیمان NPT است .

به علاوه مطابق با منشور ملل متحد و حقوق بین الملل، ایران حق دارد علیه واشنگتن و تل آویو و منبع هر تهدیدی علیه خود به شورای امنیت سازمان ملل شکایت ببرد و حتی اگر احساس کند که این تهدیدات جدی است، اقدام به عملیات‌ پیش دستانه کند.
   واقعيت اين است که خاورمیانه بضاعت تحمل جنگ را ندارد. شرایط خاص و ویژه منطقه بگونه‌ای رقم خورده است که هر آتش افروزی به سهولت می تواند منطقه را درگیر جنگی کند که در حداقل، جز ویرانی منطقه ، و شوک بزرگ به اقتصاد جهانی پیامدی نخواهد داشت. لذا باید انتظار داشت که راه و مسیری غیر از جنگ برای حل مسائل از رابطه پرتنش ایران و آمریکا و اسرائیل و همین‌طور از غزه گرفته تا اوکراین و حتی سودان که وقایع نظامی در آن‌ها امنیت خاورمیانه و پیرامون آن‌را متاثر کرده اند، در پیش گرفته شود.
در مبحث «تجاوز و مفهوم آن در حقوق بین‌الملل» آمده است : هر عضوی از جامعه بین‌الملل که به صورت بالقوه یا بالفعل در معرض تجاوز قرار داشته باشد، حق آن را خواهد داشت تا برای احقاق حقوق خود به نهادهای جهانی از جمله شورای امنیت سازمان ملل و نهادهای قضایی بین‌الملل مانند دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت ببرد و جامعه جهانی در برابر آن تعهداتی دارد که اعمال مساعی لازم برای پیشگیری از تجاوز و در صورت وقوع، دفع آن از جمله آن‌هاست. «حفظ صلح و امنیت بین‌المللی و بدین منظور به عمل آوردن اقدامات دسته‌جمعی موثر برای جلوگیری و برطرف کردن تهدیدات علیه صلح و متوقف ساختن هرگونه عمل تجاوز یا سایر کارهای ناقض صلح و فراهم آوردن موجبات تعدیل و حل و فصل اختلافات بین‌المللی یا وضعیت‌هایی که ممکن است منجر به نقض صلح شود با شیوه‌های مسالمت‌آمیز و طبق اصول عدالت و حقوق بین‌الملل» یک اصل اساسی در منشور ملل متحد است که مقاصد اصلی آن بر این پایه استوار است.در منشور ملل متحد برای همه ی حاکمیت‌ها در سطح جهان (حتی آن‌هایی که عضو سازمان ملل نیستند) اصل تساوی حاکمیت به عنوان یک اصل بنیادی دیده شده و ترتیباتی توصیه شده تا همه ی کشورها بتوانند از یاری‌ها و پشتیبانی ملل متحد برای برقراری صلح جهانی استفاده کنند.بند سوم از ماده٢ منشور ملل متحد فصل مقاصد و اصول،حکم و ایجاد تعهد می‌کند که «کلیه اعضا اختلافات بین‌المللی خود را به وسایل مسالمت‌آمیز به طریقی که صلح و امنیت بین‌المللی و عدالت به خطر نیفتد، حل خواهند کرد.» و بند چهارم از ماده ٢ همین منشور همه ی اعضا را مکلف می‌کند تا «در روابط بین‌المللی خود از تهدید به زور یا استفاده از آن علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر کشوری یا از هر روش دیگری که با مقاصد ملل متحد مباینت داشته باشد» خودداری کنند. از جمله ترتیباتی که اعضای ملل متحد در منشور آن برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی دیده‌اند، بند اول از ماده ٢۴ منشور(فصل وظایف و اختیارات شورای امنیت) اشاره به این مهم دارد که «به منظور تامین اقدام سریع و موثر از طرف ملل متحد، اعضای آن مسؤولیت اولیه حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را به شورای امنیت واگذار کرده و موافقت می‌کنند که شورای امنیت در اجرای وظایفی که به موجب این مسؤولیت برعهده دارد از طرف آن‌ها اقدام کند.»شیوه عمل و اختیارات دیده شده برای شورای امنیت در این باره در مواد بعدی همین فصل از منشور ملل متحد آمده که برای مطالعه بیشتر می‌توان به آن رجوع کرد.
با این توضیح، می‌توان مصداق‌هایی را در وضعیت امروز جهان دید که بالقوه مخل صلح و امنیت جهانی دانسته می‌شود و تجاوز و «تهدید‌» های آمریکا و رژیم تل آویو در توسل به قوه قهریه علیه ایران و امکانات و تاسیسات زیربنایی آن، ‌از آن جمله است.
دفع تجاوز (حتی احتمال فیزیکی آن با توجه به صراحت آن در حقوق بین‌الملل) خواه فردی یا دسته‌جمعی، لطمه‌ای به حق ذاتی هیج عضوی از اعضای ملل متحد که در منشور نیز دیده و مورد تاکید قرار گرفته است، وارد نخواهد کرد و طبیعی است که نه‌تنها ایران، که هر واحد سیاسی دیگر در صورت لزوم دست به اقدامات بازدارنده لازم برای دفاع از خود خواهد زد.
دفاع از واحد سیاسی مورد تجاوز قرار گرفته و تنبیه متجاوز از طرق مختلف از جمله «عملیات اجرایی دسته‌جمعی بین‌المللی» آن‌گونه که اشاره شد از وظایف ذاتی شورای امنیت است که نه‌ تنها منافاتی با حق ذاتی کشورها برای دفاع از خود ندارد، که می‌تواند تقویت‌کننده آن نیز باشد.

586


برچسب ها: حمله ، ایران ، صلح ، تهدید ، بین المللی
  • اخبار مهم
  • پر بیننده ها
  • وزارت ارتباطات : آزاد سازی اینترنت به ما ابلاغ نشده
  • بارش ها در آذربایجان‌ شرقی امسال افرایش یافت
  • محور هوراند به اهر بازگشایی شد
  • دیپورت ۴۰ ایرانی از آمریکا
  • برف در آذربایجان شرقی راه 157 روستا را مسدود کرد
  • تردد در محورهای آذربایجان شرقی بدون زنجیر چرخ میسر نیست
  • ادامۀ قطع اینترنت ناراضی‌تراشی بیشتر است نه تولید امنیت
  • قیمت سکه از 163 میلیون عبور کرد و طلا گران شد
  • بازگشایی راه های روستایی مسدود شده آذربایجان شرقی
  • بیشتر مدارس آذربایجان شرقی تعطیل و غیر حضوری شدند
    تازه های خبر ...ادامه
    • وزارت ارتباطات : آزاد سازی اینترنت به ما ابلاغ نشده
    • بارش ها در آذربایجان‌ شرقی امسال افرایش یافت
    • محور هوراند به اهر بازگشایی شد
    • دیپورت ۴۰ ایرانی از آمریکا
    • برف در آذربایجان شرقی راه 157 روستا را مسدود کرد
    • تردد در محورهای آذربایجان شرقی بدون زنجیر چرخ میسر نیست
    • ادامۀ قطع اینترنت ناراضی‌تراشی بیشتر است نه تولید امنیت
    • قیمت سکه از 163 میلیون عبور کرد و طلا گران شد
    • بازگشایی راه های روستایی مسدود شده آذربایجان شرقی
    • بیشتر مدارس آذربایجان شرقی تعطیل و غیر حضوری شدند
    گزارش تصویری ...ادامه
    تصاویر برگزیده از برف تبریز
    صفحه نخست سیاست اقتصاد فرهنگ جامعه بین الملل ورزش دانش وعده ها درباره ما تماس با ما
    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به "وقت نیوز" بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
    اجرا و پیاده سازی: [ نت پرو هاست ]         [ اضافه کردن به لیست علاقمندی ها ]       پست اکترونیک: [ info@vaghtnews.com ]