وقت نیوز - طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در استان آذربایجان غربی با موفقیت اجرا شده و جلسه پایانی آن به تازگی با حضور استاندار آذربایجان غربی و مسوولانی از سازمان زمین شناسی کشور برگزار شده است.
به گزارش وقت نیوز، رضا رحمانی در این نشست از اجرای این طرح به عنوان انقلاب معدنی در استان یاد کرده و اهمیت داده های آن را درسرمایه گذاری و اشتغال استان مورد تاکید قرار داده است.
وی با اشاره به تنوع و فراوانی معادن این استان ازجمله معادن طلا گفت : با وجود این معادن بسیاری از مناطق استان در محرومیت به سر می برند.
استاندار آذربایجان غربی افزود : 18 محدوده معدن طلا در استان وجود دارد که پیش بینی می شود بیش از 50 تن طلا از آن ها استخراج شود.
به گفته وی هم اکنون و به تنهایی از معادن طلای تکاب سالانه بیش از دو هزار کیلوگرم طلا استخراج می شود.
آذربایجان غربی با توجه به فراوانی معادن طلا و در صورت سرمایه گذاری های مناسب می تواند به قطب تولید طلا در کشور تبدیل شود.
این استان از لحاظ ذخایر معدنی رتبه ششم ، از نظر تنوع معادن رتبه سوم و از لحاظ ارزش افزوده معدن رتبه بیست و دوم را در کشور دارد.
طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف، به دنبال کشف ذخایر جدید معدنی، تهیه نقشه های زمین شناسی و تکمیل چرخه اکتشاف توسط مولفههای دولتی بخش معدن و معرفی نتایج آن به بخش خصوصی برای ایجاد تحرک در بخش معدن است.
این طرح در استان آذربایجان غربی از شهریور ۱۴۰۱ در بلوک تکاب - مهاباد جهت تهیه ۱۲عنوان نقشه دردو لایه اطلاعاتی ژئوشیمی و زمینشناسی در قالب ۲۴ ورقه آغاز شده بود.
در این طرح که در قالب ۳۶ پروژه در شهرهای جنوبی استان بوکان، مهاباد، میاندوآب و شاهیندژ انجام شد، هفت هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع منطقه معدنی مستعد سرمایهگذاری آذربایجان غربی اکتشاف و نهایتا ۱۱ محدوده طلا، پنج محدوده آهن، هشت محدوده مس، یک محدوده منگنز و سه محدوده سرب و روی و در مجموع ۲۸ محدوده مستعد در جنوب استان آذربایجان غربی توسط سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور شناسایی شده است.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در باره نتایح و دستاوردهای این طرح گفته است : 11 آنومالی طلا از حدود ۵۰ ppb تا ۵ ppm طلا معرفی شده و در چهار برگه از ۱۲ برگه آنومالی مس مشاهده شده که میزان آن از دو درصد تا ۱۸ درصد برآورد شده که عدد بسیار خوبی است زیرا در حال حاضر از عیار دو دهم درصد به عنوان پتانسیل اقتصادی برای مس یاد میشود.
داریوش اسماعیلی با بیان اینکه از ۱۲ برگه ۵ برگه دارای آنومالی سنگآهن است، تصریح کرد: در بعضی از آنالیزها و نتایج 88 درصد را به عنوان بالاترین عدد نشان داد که نشاندهنده مگنتیت در این مناطق است و همچنین در یکی از برگهها نیز منگنز با حدود ۱۲ درصد مشاهده شد.وی افزود: در سه ورقه نیز سرب و روی گزارش شده و به این ترتیب میتوانیم وجود آنومالیهای طلا، مس، آهن، منگنز و سرب و روی در این مسافت ۷هزار و 500 کیلومتری را کیلومتر داشته باشیم که مطمئناً اگر با سرعت فعالیتهای بعدی در این مناطق انجام شود تا یک سال و نیم آینده امیدواریم به نتیجه نهایی برسد و پروانه بهرهبرداری برای این مجموعهها صادر شود.در اجرای این طرح سرعت اکتشافات معدنی دراستان از سه سال به یک سال کاهش یافته و زمان تبدیل کانساز به معدن و رسیدن به بخش های فرآوری و استخراج به طور قابل توجهی کم شده است .
با اجرای این طرح همچنین زمان چرخه تولید اطلاعات پایه سازمانی از 36 ماه به یک سوم کاهش یافته است.
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور این طرح را در قالب توافقنامه سه جانبه با وزرات صمت و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از سال 1400 ابتدا در استان خراسان جنوبی به صورت پایلوت و سپس در استان های کردستان و آذربایجان غربی به اجرا گذاشته است.
نوروز قاسمی
586