وقت نیوز - مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی، حمل و نقل و ترافیک استانداری آذربایجان شرقی گفت : شهرخمارلو با توجه به موقعیت جغرافیایی و تنوع آب و هوایی ظرفیت تبدیل شدن به قطب گردشگری استان را دارد.
به گزارش وقت نیوز ، بابک رضی منش در جلسه بررسی طرح هادی شهر خمارلو در فرمانداری شهرستان خداآفرین، ضرورت بازنگری درتهیه و فرایند مطالعه طرح های توسعه شهری را مورد تاکید قرار داد.
وی افزود : طرح های توسعه شهری باید براساس استعدادها و قابلیت های هر شهر طراحی شده و ظرفیت های اقتصادی و اجتماعی آن را پوشش دهد.
وی اظهار کرد: در طرح های توسعه شهری به عنوان سند راهبردی باید تحلیل جامع از وضعیت موجود شهر و نیازهای آن دیده شود و در این ارتباط شناخت دقیق ظرفیت ها و پتانسیل های منطقه متضمن موفقیت طرح خواهد بود.
مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی، حمل و نقل و ترافیک استانداری آذربایجان شرقی رویکرد طراحی محور در تهیه طرح های توسعه شهری را یاد آور شد و گفت : در این رویکرد ضمن برتری کیفیت فضای زیستی بر کمیت شهری ، مولقه های مانند امنیت ، سرزندگی ،تنوع ، شمولگرایی ، نفوذپذیری و انعطاف پذیری در اولویت خواهند بود.
رضی منشی با اشاره به موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی و تنوع آب و هوایی شهر خمارلو ازآن به عنوان ظرفیت بالقوه برای تبدیل شدن به قطب گردشگری استان نام برد و گفت : در برنامه ریزی ها و طرح توسعه این شهر لازم است این مهم مورد توجه قرار گیرد.
وی در این نشست از تعلل و تاخیر در فراینده مطالعه طراحی و مراحل استصوابی طرح هادی شهر خمارلو انتقاد کرد و گفت : تاخیر در این طرح موجب مشکلات فراروان برای مردم از جمله سازخت و سازهای غیر مجاز شده و امیدوارم با پیگیری و برنامه ریزی و همت مسوولان محلی این طرح تا پایان خرداد ماه سال جاری نهایی شود.
خُمارْلو شمالیترین شهر استان آذربایجان شرقی و مرکز شهرستان خداآفرین است.
این منطقه در بین رشته کوهای جنگلی قره داغ (آراز باری یا ارسباران) و رشته کوهای قفقاز واقع است. این منطقه از شمال به جمهوری آذربایجان، از غرب به شهرستان جلفا و منطقه آزاد ارس (آراز) با مساحتی بالای 50 هزار هکتار، از شرق به استان اردبیل و از جنوب به شهرستانهای ورزقان و کلیبر محدود می باشد؛ محدوده های 3و4 سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس در منطقه خمارلو یا خداآفرین قرار دارند.
خمارلو در حوزه صنایع دستی یکی از فعال ترین شهرستان های آذربایجان شرقی است . بافت زیر اندازهایی مثل فرش، گلیم، جاجیم، ورنی و بافتنی های سنتی مانند شال، جوراب، دستکش در این شهرستان رواج داشته است.حجم بالایی از ورنی آذربایجان شرقی در این شهرستان تولید و در بازارهای مختلف داخلی و خارجی از جمله بازار تبریز و کشورهای همسایه عرضه می شود.
586